Flyball
Wat is flyball?

Flyball is een actieve teamsport. Het flyballparcours bestaat uit een lange baan met vier sprongen en een box met een bal erin. Elke hond van het team neemt achtereenvolgens de 4 sprongen, springt op de box, vangt de bal op en brengt deze via de 4 sprongen terug bij zijn eigenaar. Om geen tijd te verliezen moeten de honden elkaar perfect kruisen aan de start/finish van het parcours.

Een opwindend spelletje van twee teams tegen elkaar is voor veel honden de ultieme uitdaging!


Voor wie?
Flyball is een geschikte sport voor actieve honden die graag apporteren, redelijk sociaal zijn en al wat basiscommando’s kennen. Je hond moet minstens 11 maanden oud zijn.
Image
Image
Trainingsuren

vrijdag van 19u tot 21u

Elke hond moet voldoende kunnen rusten tussen de trainingen. Daarom hebben we een rotatiesysteem ingevoerd waarbij elke groep (beginners/gevorderden) maximum 15 minuten aan één stuk traint. De totale training duurt 2u.

Winterstop 2021/2022: Nog niet bekend.
Opwarmen en afkoelen
Iedereen staat zelf in voor het opwarmen en afkoelen van zijn hond. Bij een goede opwarming (wandelen, joggen, rustig apporteren of spelen) worden alle spieren en gewrichten voldoende geactiveerd zodat blessures vermeden worden. Zo'n opwarming duurt minstens 10 minuten. Een afkoeling is het rustig wandelen met de hond na de training. Op die manier kan het melkzuur uit de spieren van de hond verdwijnen en voorkomt stramme spieren.

Nieuwe leden
Baasjes en honden die interesse hebben in flyball krijgen eerst een korte initiatieles. Hierbij wordt ondermeer nagegaan of flyball een geschikte sport is voor jouw hond. Deze initiatie start 30 minuten voor de gewone training. Neem contact op via onderstaand formulier om een afspraak vast te leggen.

Via het onderstaande formulier kunt u zich inschrijven voor flyball. Graag ook het ras en de leeftijd van de hond vermelden.

© 2019 Hondenschool KV Ponderoza vzw Contact

KKush nr 724 - Gaversesteenweg 313 D 9820 Merelbeke tel: 0473 13 21 04