Info

Wat kan je hier volgen?

Hondenschool KV Ponderoza geeft les in twee disciplines: gehoorzaamheid en agility. Je betaalt hiervoor een jaarlijks lidgeld. Neem op voorhand contact op via de pagina van de discipline waaraan je wenst deel te nemen.

Hoe het allemaal begon: De geschiedenis van KV Ponderoza in een notedop

Vòòr de club werd opgericht was de vereniging gevestigd te Destelbergen in een paardenmanège vandaar de naam PONDEROSA met een “S”. De club werd officieel opgericht in datum van 15.05.1974 onder de naam GROEP PONDEROZA – OPLEIDING TOT GEZELSCHAPSHOND, toen ook al een vzw. De stichtende leden waren : De Wilde Monique, Heetesonne Marcella (penningmeester), Kleidopp Else, Roggen Edward (Voorzitter), Schraepen Elly (secretaris), Van Cleemputte Gilbert, Van Dorp Remi (ondervoorzitter).
Pas in 1975 is de club aangesloten bij de KKUSH (Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus) onder het stamnummer 0724.

In datum van 20.02.1982 werd de naam van de club gewijzigd in KYNOLOGISCHE VERENIGING PONDEROZA (KV PONDEROZA). In 1978 waren de terreinen van de club gelegen te Merelbeke in de Bergstraat tot 1984. Vanaf 1985 tot 1991 aan de Ringvaart in Merelbeke. Sedert december 1991 zijn de terreinen gelegen te Merelbeke, Gaversesteenweg 313D, waar er in 2007 een groot terras is bijgebouwd.